Sezonul estival este acea perioadă când vrem să ne simțim bine în pielea noastră și aspectul tânăr al chipului este obiectivul principal. În zilele noastre, mai multe tehnici și proceduri de rejuvenare facială conduc cu succes la reducerea și chiar la eliminarea semnelor de îmbătrânire. Acestea variază de la tratamente noninvazive la proceduri minim invazive și chirurgicale.
Iată câteva dintre cele mai populare metode moderne de rejuvenare facială:
(P) Apelează cu încredere la tratamente estetice oferite de clinica noastră!
Din categoria metodelor noninvazive de rejuvenare facială (și cele mai accesate de altfel datorită rezultatelor rapide și riscurilor minime), amintim:
Microdermabraziunea – o procedură prin care se exfoliază stratul superior al pielii, ajutând la eliminarea celulelor moarte și la stimularea regenerării țesutului epitelial.
Terapia cu lumină (IPL) – lumina intens pulsată tratează petele pigmentare, vasele de sânge sparte și alte imperfecțiuni ale pielii (cauzate atât de trecerea timpului cât și de factori externi la care pielea este supusă zilnic).
Microneedling – sunt utilizate ace mici pentru a provoca micro-leziuni în piele, stimulând producția de colagen și elastină care vor umple ridurile.
Peeling chimic – presupune soluții chimice care sunt aplicate pe piele pentru a exfolia și a îmbunătăți textura și tonusul.
Nici tratamentele minim invazive nu sunt opțiuni de neglijat dacă dorim o rejuvenare facială rapidă. Și acestea sunt de mai multe tipuri.
Injectarea cu toxină botulinică (Botox) ce conduce la relaxarea mușchilor faciali pentru a reduce ridurile și liniile fine.
Injectarea de substanțe (cum ar fi acidul hialuronic) pentru a adăuga volum și a netezi ridurile.
Terapie PRP (Platelet-Rich Plasma) care folosește plasma bogată în trombocite din sângele pacientului pentru a stimula regenerarea pielii.
Radiofrecvență (RF) – utilizează energia de radiofrecvență pentru a încălzi straturile profunde ale pielii, stimulând producția de colagen și eliminarea multor semne ale îmbătrânirii chipului.
Există, bineînțeles, și proceduri chirurgicale care, deși au un grad de risc ridicat și presupun o perioadă de recuperare ulterioară, sunt opțiuni viabile de rejuvenare facială.
Lifting facial (rhytidectomy) – promite îndepărtarea excesului de piele și strângerea țesuturilor subiacente pentru a întineri aspectul feței.
Blefaroplastie (liftingul pleoapelor) – presupune corectarea pielii lăsate și a pungilor de sub ochi prin îndepărtarea excesului de piele și grăsime.
Lifting cervical – se referă la strângerea și ridicarea pielii și țesuturilor din zona gâtului pentru a elimina aspectul de gât lăsat.
Mai putem aminti produsele cosmetice avansate care nu vor oferi rezultate uimitoare și nici rapide, dar care pot fi adjuvante în întreținerea pielii și îngrijirea ei corespunzătoare (atât înainte cât și după o procedură de rejuvenare facială). Aici putem include seruri și creme cu ingrediente active precum retinoizii, peptidele și vitamina C.
Prin aceste tehnici și tehnologii moderne de rejuvenare facială, se obține o piele mai tânără și mai strălucitoare, adaptată nevoilor și preferințelor individuale. Cu toate acestea, este esențial să consultați un specialist înainte de a începe orice tratament pentru a determina ce metode sunt cele mai potrivite pentru tipul de piele și preocupările estetice. Trebuie ținut cont de faptul că fiecare procedură are riscuri (mai mari sau mai mici), dar și un timp de recuperare diferit de la persoană la persoană, care trebuie luate în considerare.
Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!