fbpx
Combaterea petelor pigmentare

Combaterea petelor pigmentare în saloanele de înfrumusețare

Combaterea petelor pigmentare reprezintă una dintre cerințele frecvente din saloanele de înfrumusețare. Deși această afecțiune nu este una primejdioasă pentru organism, aspectul pielii este unul deranjant vizual.

Ce este hiperpigmentarea?

Putem vorbi despre hiperpigmentare atunci când observăm pete pe piele. Acestea devin mai închise la culoare decât zonele înconjurătoare ale tegumentului și apar atunci când pielea produce exces de melanină – pigmentul care dă culoarea pielii. Hiperpigmentarea poate afecta oameni cu toate tipurile de piele.

De ce apar petele pigmentare?

(P) Apelează cu încredere la tratamente estetice oferite de clinica noastră!

VEZI LISTA DE PREȚURI!

Cauzele pot fi multiple, dar niciuna nu trebuie neglijată.

În primul rând expunerea la radiațiile solare fără a utiliza produse cosmetice cu SPF. Razele UV afectează pielea și astfel apar și petele nedorite. Aceste pete „de la soare” le observăm mai ales pe față, gât, decolteu și mâini.

Schimbările hormonale sunt o altă cauză generatoare de pete pigmentare. Modificările care apar la nivel hormonal afectează melanina produsă de țesutul epitelial. De exemplu, contraceptivele pot declanșa astfel de schimbări hormonale.

Ingerarea unor medicamente constituie un alt declanșator al hiperpigmentării, iar antibioticele sunt pe lista acestor medicamente. La fel de bine, unele ceaiuri au un efect secundar asupra calității pielii generând pătarea ei.

Înaintarea în vârstă reprezintă un alt motiv pentru apariția petelor închise pe tegument datorate reducerii melanocitelor.

Deși petele pigmentare sunt o afecțiune comună și adesea inofensivă, în mod cert, din punct de vedere estetic, nu sunt tocmai plăcute. De aceea prevenirea, dar și combaterea lor constituie un punct de interes pentru majoritatea persoanelor.

Combaterea petelor pigmentare – o problemă cu rezolvare

Înainte de a le înlătura, odată apărute, evitarea lor este recomandată. Și cum pe primul loc în lista cauzelor apariției lor se situează radiațiile solare, utilizarea frecventă a cremelor de față cu SPF este metoda cea mai la îndemână pentru a ne feri de hiperpigmentare.

Dacă acest tip de pete s-a instalat deja, în funcție de intensitatea lor și de suprafața de piele acoperită, se poate opta pentru diverse produse cosmetice cu efect de albire și iluminare, pentru exfolierea și oxigenarea corespunzătoare a țesutului epitelial afectat, pentru ingrediente active care să diminueze până la dispariție petele închise.

Cu toate acestea, eliminarea petelor prin produse cosmetice nu este întotdeauna eficace pentru pielea pigmentată. În acest caz, tratamentele de specialitate, folosind tehnologie de ultimă oră, care au capacitatea de a acționa non-invaziv, rapid și eficient, sunt soluția mult-așteptată. Terapia cu laser, radiofrecvența tripolară, ultrasunetele și ingredientele active sunt câteva dintre aceste tratamente pentru combaterea petelor pigmentare. Avantajul lor constă în efectele vizibile rapid în ceea ce privește uniformizarea nuanței tenului, venind la pachet și cu alte beneficii pentru o piele echilibrată.

Illuminate – tratamentul inovator cu efect puternic

Tratamentul Illuminate, folosind tehnologia OxyGeneo și capsula OxyPod, îi redă tenului vitalitatea și contribuie cu succes la eliminarea petelor pigmentare, oferindu-i uniformizare, hidratare și netezire. Folosind vitamina C, dar și alte ingrediente iluminatoare și nutrienți (derivați de aminoacizi, ulei de argan, ulei de jojoba, extracte din scoarță de copac), tratamentul Illuminate reprezintă doza de energie de care are nevoie tenul pentru a radia de frumusețe. Aspectul pielii pigmentate este îmbunătățit semnificativ ,chiar după prima ședință, iar rezultatele se mențin pe termen lung. Poți beneficia de acest tratament la Idilliq, clinica unde tratamentele estetice presupun în primul rând siguranța și calitatea serviciilor de înfrumusețare oferite.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Scroll to Top