fbpx
tratament pentru acnee corporală

Cum alegi un tratament pentru acnee corporală?

Acnee corporală și facială – o problemă des întâlnită care pot avea o soluție pentru tine! Important este tratamentul pe care-l folosești!

Cu siguranță acneea facială este un subiect foarte dezbătut, dar atunci când vine vorba despre acnee corporală, discuțiile nu mai sunt atât de detaliate. Există o serie de motive pentru care această afecțiune a pielii afectează un număr destul de mare de persoane, dar vestea bună e că sunt  și tratamente corespunzătoare care pot ameliora și vindeca acneea.

Ce este acneea coporală?

(P) Apelează cu încredere la tratamente estetice oferite de clinica noastră!

VEZI LISTA DE PREȚURI!

Acneea este una dintre bolile cronice de piele predominante din lume. Aproximativ 9% din populația globală a dezvoltat-o la un moment dat. Această afecțiune poate lua multe forme, de la cazuri ușoare până la inflamații severe și chiar formare de chisturi.

Într-o anumită măsură, toate tipurile de acnee implică blocarea sau inflamarea unităților pilosebacee, care sunt foliculii de păr pe care îi avem pe tot corpul.

Ce provoacă apariția acneei corporale?

Studiile asociază prezența acneei corporale cu specificități ale stilului de viață. Severitatea afecțiunii poate varia în funcție de mai mulți factori care pot contribui în procente mai mari sau mici. Printre acești factori putem aminti: dieta zilnică, probleme hormonale, somnul, nivelul de stres, consumul exagerat de cafea, alcool, tutun, predispoziția genetică, masa corporală, menstruație, ovare polichistice etc.

Deși cei care se confruntă cu acneea sunt în principal adolescenți, sunt și persoane cu vârste peste 20 de ani care au pielea grasă și au, de asemenea, șanse mari de a dezvolta acnee. Acneea corporală nu reprezintă o amenințare semnificativă pentru sănătate. Cu toate acestea, adesea servește ca punct de plecare pentru stima de sine scăzută, anxietate și depresie.

Tipuri de acnee corporală

Acnee mecanică. Este obișnuit ca oamenii să facă acnee corporală prin contactul constant cu echipamentul sportiv sau cu textile care nu permit pielii să respire. Se întâmplă atunci când materialele din care sunt confecționate hainele pe care le porți îți provoacă transpirație abundentă.

Frecarea cu materialul și căldura produsă pot face ca pielea să devină din ce în ce mai iritată, ceea ce duce la erupții cutanate.

Acnee cosmetică. Așa cum îi spune și numele, acest tip de acnee este generat de produse cosmetice. De exemplu, unele produse pentru păr pot înfunda porii și pot provoca acnee pe linia părului și pe gât. În funcție de lungimea părului, această problemă se poate extinde la spate, umeri și piept. Unele loțiuni de corp care conțin uleiuri și silicon, la fel, pot genera erupții acneice pe piele.

O igienă neglijată, expunerea excesivă la soare, transpirația abundentă sunt alți factori care contribuie cu succes la cele două tipuri de acnee descrise mai sus.

Cum alegi un tratament pentru acnee corporală?

În funcție de tipul de acnee și de severitatea ei, specialistul îți va recomanda cel mai bun tratament pentru acnee corporală. Pentru ca rezultatele să fie unele rapide și eficiența tratamentului să fie una ridicată, este necesară o consultație prealabilă.

Chiar și tratamentele topice fără prescripție medicală pot înrăutăți situația dacă nu sunt utilizate corespunzător și nu sunt în concordanță cu tipul de piele afectat. 

Totodată, un tratament pentru acnee corporală nu trebuie să afecteze pielea în alt sens și nu trebuie să provoace disconfort. Vezi aici tratamentele Idilliq!

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Scroll to Top