fbpx
Cum previi foliculita pentru a te bucura de o piele frumoasă tot anul

Cum previi foliculita pentru a te bucura de o piele frumoasă tot anul

Foliculita nu este doar deranjantă vizual, ci și dureroasă. În plus, netratată la timp, se poate agrava și atunci sunt necesare tratamente cu antibiotice și unguente antifungice locale. Vestea bună este că această afecțiune destul de comună poate fi prevenită cu succes dacă se acordă o atenție sporită câtorva factori.

Ce este foliculita și de ce apare

Așa cum o spune și denumirea, este o afecțiune a pielii care vizează foliculii – fire de păr care se inflamează generând pete roșii, iritații și/sau coșuri. Foliculita este natură bacteriană sau fungică și apare cel mai adesea după epilarea cu ceară, cu zahăr sau cu aparatul de ras. Foliculii piloși sunt mai predispuși infecției cu fungi sau bacterii după o astfel de procedură de epilare acasă. La fel de bine, igiena necorespunzătoare a pielii favorizează inflamația acestor foliculi, ducând, de asemenea, la foliculită. Un alt factor de risc îl reprezintă și diversele medicamente sau anumite boli care scad imunitatea organismului lăsându-l fără apărare în fața infecțiilor de tot felul.

(P) Apelează cu încredere la tratamente estetice oferite de clinica noastră!

VEZI LISTA DE PREȚURI!

De obicei, foliculita nu reprezintă o afecțiune dermatologică severă, iar micile umflături roșiatice se diminuează și dispar de la sine. Cu toate acestea, există și forme mai grave ale foliculitei care pot duce chiar la cicatrici și la intervenții chirurgicale.
Se recomandă prevenția foliculitei, dar și tratarea ei, de la caz la caz. Se va consulta medicul dermatolog dacă se observă trecerea de la o formă simplă la una severă sau dacă pielea devine sensibilă și dureroasă.

Cum previi foliculita pentru a te bucura de o piele frumoasă tot anul

Pentru a avea parte de o piele frumoasă, netedă și sănătoasă, cel mai bine este să ne luăm toate măsurile pentru a preveni această afecțiune dermatologică, asta însemnând să ținem cont de principalii factori de risc și să îi anulăm.

Igiena corespunzătoare este deosebit de importantă

Folosirea unui săpun antibacterian se impune, mai ales dacă se frecventează piscine sau saune publice. Totodată, se recomandă folosirea apei calde pentru spălare, nu rece și nu fierbinte. Transpirația reprezintă un factor de risc major pentru infecția foliculilor piloși, așadar, spălatul în aceste situații devine imperios necesar.

Pentru a evita iritațiile, deodorantul va fi unul soft, iar loțiunile vor fi utilizate cu moderație, acestea favorizând atragerea diverselor bacterii pe suprafața pielii.
Obiectele de igienă personală (prosop, perie, burete, mănușă de baie etc.) sunt chiar personale, indiferent dacă suntem la o piscină, la un hotel sau în propria locuință alături de membrii familiei.

Atenție la hainele utilizate

Hainele pe care le purtăm pot juca un rol important în apariția foliculitei. Materialele din care acestea sunt confecționate pot favoriza transpirația, pot genera iritații sau pot sufoca pielea. Poți preveni foliculita optând pentru haine lejere, care să evite fricțiuni constante cu pielea, confecționate din materiale care să-i permită tegumentului să respire, mai ales în perioade cu temperaturi ridicate.

Metodele de epilare

Dacă alegi metode de epilare tradiționale, atunci vei acorda o atenție sporită mediului de depozitare a materialelor utilizate. De exemplu, aparatul de ras nu se va lăsa umed și nici nu se va păstra într-un mediu cu umiditate ridicată care să permită acumularea de bacterii.
Pentru a evita neplăcerile cauzate de apariția foliculitei în urma epilării acasă, poți opta pentru epilare definitivă cu laser. Aceasta îți va lăsa pielea sănătoasă, fără pilozitate și, în plus, va îndepărta și petele lăsate de foliculita sau iritațiile anterioare.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Scroll to Top