fbpx
periculoase metode de înfrumusețare

Cele mai periculoase metode de înfrumusețare din prezent

Știai că, printre tratamentele estetice eficiente, se strecoară și cele mai periculoase metode de înfrumusețare folosite chiar și în prezent?

Nu puține au fost cazurile ieșite la iveală prin mass-media care arătau, din domeniul estetic-medical, o latură care nu este chiar atât de… roz! Iar numărul victimelor a fost îngrijorător de mare.

(P) Apelează cu încredere la tratamente estetice oferite de clinica noastră!

VEZI LISTA DE PREȚURI!

În explorarea frumuseții, este decisiv să abordăm tehnici de înfrumusețare cu prudență și să evităm practicile care pot fi dăunătoare pentru sănătate. Cu toate acestea, situațiile cu recomandările verbale sau de pe internet, încă abundă cu tehnici ineficiente.

Descoperă câteva dintre cele mai periculoase metode de înfrumusețare pentru a cunoaște de care să te ferești în prezent:

Injectarea cu substanțe neautorizate

periculoase metode de înfrumusețare

Folosirea substanțelor neautorizate, ori de origine incertă pentru a umple ridurile sau pentru a mări buzele poate duce la complicații grave, inclusiv la reacții alergice severe și la infecții.

Proceduri nechirurgicale pentru conturarea feței – efectuate de oameni necalificați

Tehnici precum conturarea feței cu substanțe de umplutură sau cu fire de sutură pot fi periculoase atunci când sunt puse în practică de persoane neautorizate. Sau fără experiență adecvată. Complicațiile pot include asimetrie facială, infecții și inflamații. Pentru un ten mai echilibrat, recomandăm un peeling chimic-noninvaziv sau tratament pentru oxigenarea feței.

Bronz excesiv la solar

Expunerea excesivă la razele UV poate duce la îmbătrânire prematură a pielii, leziuni cutanate și la creșterea riscului de cancer de piele. Utilizarea în exces a solarului sau a metodelor de bronzare artificială poate crește acest risc.

Epilarea cu ceară în exces sau făcută incorect

Epilarea cu ceară poate cauza iritații, inflamații și chiar leziuni ale pielii. Atunci când este efectuată în mod necorespunzător sau prea frecvent. Aceasta poate duce la deteriorarea texturii pielii și la riscul de infecții.

Utilizarea excesivă a substanțelor de albire a pielii

periculoase metode de înfrumusețare

Substanțele de albire a pielii conțin adesea ingrediente chimice dure care pot provoca iritații, arsuri și chiar probleme de sănătate. Inclusiv pe termen lung. Aceste produse ar trebui să fie utilizate cu precauție și doar sub supravegherea unui profesionist.

Chirurgia estetică neautorizată sau practicată în condiții nesigure

Optarea pentru intervenții chirurgicale estetice în saloane fără autorizație sau cu practici nesigure crește riscul de complicații grave, cum ar fi infecțiile, deformările și reacțiile adverse la anestezie.

Înghițirea pastilelor de slăbire, fără prescripție medicală

Mulți oameni caută pastile de slăbire rapidă, dar multe dintre acestea conțin substanțe nocive și pot avea efecte adverse periculoase. În plus, utilizarea lor necontrolată poate duce la probleme de sănătate, inclusiv probleme cardiovasculare.

În condițiile în care au fost difuzate la TV știri despre medicamente contrafăcute sau importate ilegal, recomandarea noastră este să vă informați foarte bine despre sursa pastilelor. Și să consultați medicul de familie. O alternativă sănătoasă ar putea fi remodelarea corporală.

Utilizarea frecventă a procedurilor de exfoliere

periculoase metode de înfrumusețare

Exfolierea constantă sau prea agresivă poate duce la iritații, la uscăciune excesivă și la sensibilitate a pielii. Alegeți produse de exfoliere potrivite pentru tipul de piele și respectați recomandările privind frecvența utilizării.

Exagerările dubioase nu se limitează doar la cele prezentate de noi, ci în unele cazuri pot fi șocante. De la tratamente faciale cu găinaț de pasăre, venin de albine, sânge pentru vampiri sau creme de față din secreție de melc și până la tratament pentru piele în jacuzzi cu tăieței sintetici de ramen… lista e lungă. Nelimitându-se nici la produse considerate ineficiente, precum centură de față, face lifter, aparat nazal cu vibrații cu microunde sau aparat de masaj pentru subțierea nasului, trainer pentru mușchii faciali ș.a.m.d.

Citește articolul despre cum să-ți înfrumusețezi viața în mod eco-friendly dacă vrei să încerci în mod responsabil niște practici sănătoase.

Este esențial să abordăm orice procedură de înfrumusețare cu prudență. Și să căutăm întotdeauna sfatul unui profesionist calificat pentru a evita riscurile pentru sănătate și pentru a obține rezultate sigure și eficiente.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Scroll to Top