fbpx
epilare în București

METODE ANTICE DE EPILARE

Epilare în București cu metode moderne – parcă nu mai reprezintă o noutate, dar pentru a-i cunoaște beneficiile reale, trebuie să ne întoarcem în trecut!

Papirusul Ebers, un text medical egiptean, de la aproximativ 1500 î.Hr., ne spune despre o rețetă de epilare din frunze de lotus arse, carapace de țestoasă și grăsime de hipopotam. Alte metode antice de epilare au inclus brici de bronz, pietre ponce și chiar pensete rudimentare. Nici vorbă de epilare definitivă, dar și predecesorii omului modern erau preocupați de pielea lor.

Cum scăpau egiptenii antici de părul nedorit?

(P) Apelează cu încredere la tratamente estetice oferite de clinica noastră!

VEZI LISTA DE PREȚURI!

Metodele de epilare în antichitate pot părea destul de bizare în zilele noastre, dar aspectul fizic conta și atunci la fel ca acum și vechii egipteni îndepărtau, la rândul lor, părul nedorit din diferite zone ale corpului. Inițial, penseta a fost cea folosită pentru a smulge părul sau, alternativ, în epilarea cu ceară de albine și zahăr topit.

De-a lungul timpului, au fost produse lame de ras, făcând viața mult mai ușoară pentru egiptenii antici. Nici penseta nu era însă din metal, nici lamele de ras nu arătau precum cele din prezent, se înțelege.

Chiar și după deces, felul în care arătau era important, iar regii erau adesea îngropați cu un brici din aur solid, încrustat cu bijuterii, acest obiect urmând să asigure aspectul neted în viața de apoi.

Metoda Threading – folosită în India Antică

Femeile din India Antică se bazau pe pietre ponce și fire de bumbac pentru a îndepărta orice păr nedorit de pe față și de pe corp.

Metoda Threading (epilarea cu ață) este considerată în continuare cea mai sigură opțiune pentru a scăpa de părul facial, iar rezultatul durează în medie până la patru săptămâni.

Această metodă a fost utilizată, în antichitate, și în Orientul Mijlociu.

Romanii optau pentru uleiuri și parfumuri

Părul de pe corp și îndepărtarea acestuia, în Roma Antică, era deja o problemă de statut. Bărbații aparținând elitei romane se bărbiereau frecvent și aveau un frizer personal care îi vizita destul de des. Totodată își epilau și părul de pe corp ca un semn al clasei sociale superioare.

Se foloseau piatra ponce și un aparat de ras ce purta denumirea de novacila, confecționat din fier, având un mâner din os, lemn sau fildeș.

La rândul lor, femeile aveau grijă să elimine părul de pe membrele inferioare și superioare și să folosească din belșug uleiuri parfumate.

În Grecia Antică, aparatul de ras era un instrument pentru femei

Femeile din Grecia Antică optau pentru epilarea întregului corp, folosind un aparat de ras din metal. Acesta era considerat o piesă exclusiv feminină pentru care bărbații nu optau. Pielea netedă era o modă pentru vechii greci și uneori recurgeau la metode cu adevărat dureroase, folosind pensete realizate din scoici sau unguente dubioase care ardeau firele de păr, dar care produceau și unele arsuri pe piele.

Pielea mătăsoasă, râvnită și senzuală, astăzi, nu mai reprezintă o problemă de obținere.

Metodă modernă de epilare în București?

Da! Apelează cu încredere la epilare în București, lasă-te pe mâna specialiștilor!

Secolul XXI ne-a adus în atenție epilarea definitivă cu laser și din acel moment, rutinele de îndepărtare a părului nedorit cu o frecvență ridicată sau riscuri asociate au fost anulate. Astăzi, aspectul neted al pielii este o certitudine.

Idilliq folosește Alma Laser Remove, tehnologia care asigură o piele fină, fără păr inestetic. Este potrivită pentru toate fototipurile de tegument și epilarea definitivă poate fi efectuată în orice perioadă a anului.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Scroll to Top