fbpx
Tenul gras - Cum rezolvi această problemă

Tenul gras – Cum rezolvi această problemă

Tenul gras se confruntă cu un exces de sebum ceea ce conduce către tendințe acneice total deranjante și inestetice. Aceste tendințe acneice, datorate glandelor sebacee hiperactive, sunt determinate de multipli factori, atât interni, cât și externi.

Probleme ale tenului gras

Tenul gras poate arăta strălucitor și uleios, iar porii par permanent dilatați. Machiajul are tendința să curgă sau să capete un aspect neîngrijit. Pielea grasă se poate simți necorespunzător chiar și atunci când a fost spălată recent. Producția în exces de sebum contribuie la blocarea porilor, iar tenul excesiv de gras poate provoca, de asemenea, acnee.

Principalii factori care generează excesul de sebum

(P) Apelează cu încredere la tratamente estetice oferite de clinica noastră!

VEZI LISTA DE PREȚURI!

Androgenii sunt hormonii cei mai responsabili pentru stimularea creșterii producției de sebum, iar aceștia pot fluctua. Acest lucru se întâmplă adesea în timpul pubertății, chiar înainte de menstruație, în timpul sarcinii și în timpul menopauzei când tenul gras se confruntă cu probleme mai mari decât în restul timpului.

Totodată, factorii stresori joacă un rol important în aspectul uleios al tenului gras și chiar mixt. Când o persoană devine stresată, nivelul hormonului de stres al organismului (cortizolul) crește. Acesta, la rândul său, provoacă o creștere a producției de ulei, ceea ce poate duce la piele grasă, acnee și alte probleme ale tenului gras.

Dieta zilnică reprezintă un alt factor declanșator al producției de sebum. Alimente precum carnea grasă, cartofii prăjiți, snacks-urile sărate conțin lipide care agravează tendința acneică.

Genele sunt și acestea un factor care influențează cât de grasă este pielea. Mai multe studii în domeniul medical au arătat că genetica își aduce aportul la determinarea producției de sebum.
Produsele cosmetice utilizate în rutina zilnică de îngrijire și make-up pot ajuta tenul gras sau, din contră, îi pot agrava problemele, dacă nu sunt alese și utilizate corespunzător, în acord cu nevoile pielii.

Cum rezolvi problemele tenului gras

Soluțiile pentru tratarea sau prevenirea problemelor tenului gras pot varia de la o simplă rutină de îngrijire a pielii până la medicamente pe bază de prescripție de la medicul dermatolog. Cea mai bună soluție pentru tine depinde de cât de grasă este pielea ta.

Îngrijire corespunzătoare

Aceasta presupune utilizarea unor produse speciale pentru tenul gras cum ar fi cele care nu blochează porii, nu încarcă pielea, nu favorizează erupția coșurilor – un bun exemplu în acest sens fiind gelurile bazate pe apă, atât cele de curățare, cât și cele destinate hidratării. Niacinamida topică poate reduce nivelul de sebum după o utilizare de la două până la patru săptămâni. Prin urmare, selectarea unui produs de îngrijire a pielii care conține niacinamidă poate reduce aspectul uleios considerabil.

Terapia fotodinamică

Există dovezi că terapia fotodinamică (PDT) poate duce la distrugerea celulelor producătoare de sebum și, implicit, la scăderea dimensiunii glandelor sebacee. Studiile sugerează că pot fi necesare mai multe sesiuni de terapie fotodinamică pentru a obține rezultate. Aceasta poate fi o opțiune dacă nu îți place ideea de a lua medicamente.

Terapia cu laser

Terapia cu laser poate reduce producția de sebum dacă te lupți cu problemele tenului gras. În plus, tratamentele laser acționează rapid, eficient și pe termen mediu sau lung.

Radiofrecvența tripolară

Terapia cu radiofrecvență micșorează glandele sebacee ceea ce generează normalizarea nivelului de sebum la nivelul pielii. Totodată, bacteriile cu rol în erupția acneei sunt distruse, iar aspectul tenului este îmbunătățit vizibil încă de la prima ședință. Tratamentul facial Oxygeneo, folosind radiofrecvența tripolară, reprezintă una dintre cele mai eficace metode în rezolvarea problemelor tenului gras cu tendință acneică. Tehnologia utilizată, infuzarea pielii cu ingrediente active și oxigenarea corespunzătoare a tegumentului oferă rezultatele dorite aproape instant, efectele fiind unele de durată.

Distribuie gratuit prietenilor informație interesantă și de interes pentru a-i ajuta și urmărește-ne pe rețelele de socializare ca să rămâi la curent!

Scroll to Top